Menu
0
Onze klanten beoordelen ons 9+
Retours worden bij ons binnen 48 uur verwerkt.
Bestellingen van het merk Mars & More worden na 28 juni verwerkt.
Retours worden bij ons binnen 48 uur verwerkt.

Informatie Eco-roest tuindecoratie

Iron Art hanteert veelal het begrip Eco-roest©. Wat is dit eigenlijk precies? De roestige artikelen van Iron Art zijn speciaal behandeld met een biologisch azijnzuur waardoor de metalen artikelen in een versneld roestproces zijn terechtgekomen. Het resultaat van het proces van versneld laten roesten noemen we Eco-roest. Roest heeft een warme natuurlijke kleur en uitstraling en geeft af. Het versnelde roestresultaat is afhankelijk van de luchtvochtigheid, aangezien dit buiten wordt gedaan. De ene keer is de roest oranje van kleur, een andere keer zeer donker of dan weer juist licht van kleur. In het uiteindelijke roestresultaat bestaat geen goed of slecht. Feit is dat het product (als gevolg van weersinvloeden) altijd donker en egaal geroest zal worden. Dit roesten is een natuurlijke reactie van metaal dat blootgesteld is aan weersinvloeden. Tijd zal altijd hetzelfde resultaat geven: een egale donkerbruine roestkleur.
Roest is metaal zijn grootste vijand, alhoewel het geen dramatisch proces is. Het roest vormt een zeer dichte oxidehuid en schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in de holten die vol staan met water, de corrosie zich wel voortzet. Het artikel zal (wanneer er geen conserverende maatregelen worden genomen) uiteindelijk verroesten en aan de natuur worden teruggeven. Iron Art vindt dit een mooie gedachte want hiermee is de modulaire cirkel weer rond. Metaal is een 100% natuurlijke grondstof en 100% recyclebaar. Afval bestaat niet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00